Haarwerken bij Hair & Looks Zaltbommel Care in Zaltbommel

Schaar icoon

Hair & Looks Zaltbommel Care is gespecialiseerd in haarwerk voor dames en heren. Jouw haar blijft jouw haar. Het hoort bij je. Zelfs als het er niet meer is. Omdat het voor veel mensen een emotionele stap is om een haarwerk uit te zoeken, verdient dat ruim de tijd. Ons advies is om een afspraak te maken voor een bezoek aan de haarwerkstudio, zodat wij alle tijd kunnen nemen om je te helpen bij jouw keuze.

Mooie haarwerken HAARWERKEN

Onze haarwerken zijn van de beste kwaliteit en niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Lees hieronder meer over onze haarwerken. 

Onderhoud haarwerken ONDERHOUD

Jouw haarwerk gaat langer mee met de juiste verzorging. Onze stylisten geven jou het beste advies voor ieder type haarstuk.

Vergoeding haarwerken VERGOEDING

Wanneer je bij ons een haarwerk koopt, recht hebt op de wettelijke bijdrage AWBZ. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je zelfs meer terugkrijgen. Kijk hier voor uw vergoeding: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedi...

Anko Specialist ANKO

Wij werken samen met de erkende Anko Haarwerk Specialisten. Elk jaar controleren zij of erkende leveranciers zoals Hair & Looks Zaltbommel aan hun eisen voldoen.

Soorten haarwerken

Wanneer je denkt aan een haarstuk, kom je al gauw bij termen als pruik, haarprothese en haarstukje terecht. Heb jij daarbij ook associaties? Bijvoorbeeld, als je het woord 'pruik' hoort, denk je dan ook aan de getoupeerde versie uit de jaren 70? Eigenlijk is dat tegenwoordig geheel onterecht. Deze haarwerken zijn van uitstekende kwaliteit en niet of nauwelijks van "echt haar" te onderscheiden. 

Vroeger werden haarwerken weleens gemaakt van dierenhaar, maar dit is niet meer het geval. Tegenwoordig worden haarstukken uitsluitend vervaardigd met kunstvezels en menselijk haar. Dankzij de structuur, dikte en de mogelijkheden om de structuur en kleur te wijzigen is Europees haar het beste te verwerken in haarwerken. Het is echter schaars en daardoor veel duurder dan andere haarsoorten zoals Aziatisch haar (bijv. Chinees of Indonesisch haar). De keuzes tussen de verschillende soorten haarwerken zijn tegenwoordig groot en er zijn meerdere factoren die meespelen om een juiste keuze te kunnen maken.


Er zijn verschillende soorten haarwerken op de markt. Deze kunnen worden gecategoriseerd in maatwerk en confectiewerk. Bij maatwerk gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, om een haarstuk dat speciaal voor jou op maat is gemaakt. Het voordeel van maatwerk is dat het haarwerk volledig naar jouw maten en wensen wordt gemaakt. Uniek, dus! Confectiehaarwerk is voorgefabriceerd en hierdoor sneller leverbaar. Echter is dit niet op maat. Wel is confectiehaarwerk, evenals maatwerk, aan te passen aan jouw situatie en wensen. 

Onderhoud

Vanzelfsprekend vergt een haarwerk onderhoud en verzorging. Kunstvezel haarwerken zijn heel gemakkelijk zelf te wassen, met een speciale shampoo maakt men met lauw tot koud water een sopje. Gewone shampoos zijn niet aan te raden, omdat deze te veel wasactieve stoffen bevatten. Dit kan het kunstvezel van het haarstuk beschadigen. Natuurlijk haar kan wel gewassen worden met de reguliere, betere shampoos. 

Kunstvezel haarwerken
Kunstvezel moet altijd aan de lucht worden gedroogd. Het betreft een hoogwaardige vezel die absoluut niet verwarmd mag worden, gebruik daarom geen krultang of hete föhn om het haar te stylen. Het kan zijn dat je vormverlies krijgt of, nog erger, dat het haar gaat smelten. Het grote voordeel van kunstvezel is dat het vormvast is. Dat wil zeggen dat het haar, als je het na het wassen in model kamt, direct goed zit. Je hoeft er niets meer aan te doen. Ook neemt kunstvezel geen water op, dus dit droogt veel sneller.

Natuurlijk haar
Echt haar kan aan de lucht drogen, maar in de meeste gevallen is een styling na elke wasbeurt wel noodzakelijk. Je kunt de verzorging van jouw haarwerk natuurlijk ook aan ons overlaten. 


Hoe lang een haarwerk meegaat is moeilijk aan te geven. Dit is afhankelijk van hoe je ermee omgaat, de gebruikte materialen en of je de beschikking hebt over meer dan één haarwerk. Doorgaans is bij normaal gebruik de levensduur zo'n 2 jaar. Wij adviseren je jouw haarstuk jaarlijks door ons te laten beoordelen.

Haarwerk is meer dan een pruik

Vroeger was het duidelijk te zien als iemand niet zijn eigen haar had. Dat is verleden tijd, tenminste, wanneer een vakman of -vrouw ingeschakeld wordt. “Een haarwerk dat alleen hoofdbedekking is, noem ik een pruik. Voor ons is het veel meer,” zegt Margret van der Wal. Zij heeft zich toegelegd op haarwerken voor vrouwen die hun haren kwijtraken door chemokuren. “Zij maken toch al een moeilijke tijd door. Als je dan ook nog je haar met plukken tegelijk in je handen houdt, word je snel onzeker. In die periode wil ik iemand zo goed mogelijk ondersteunen.” De ondersteuning begint zodra het ziekenhuis aangeeft dat een vrouw rekening moet houden met haaruitval. “We hebben een aparte ruimte voor de nodige privacy. Bij de eerste afspraak laat ik verschillende haarwerken zien en voelen. We bekijken het soort haar dat iemand heeft en kiezen een model.”


"En als het eigen haar weer gaat groeien, zorg ik ervoor dat het haarwerk goed blijft zitten.” Hair & Looks Zaltbommel Care handelt ook de declaratie bij alle zorgverzekeringen af. Het grootste compliment is als zelfs naaste familie zich afvraagt wanneer iemands haar zal gaan uitvallen, terwijl zij al een haarwerk draagt. “Dat geeft mij veel voldoening en de klant een zelfverzekerd gevoel.”

Van der Wal Care biedt ook mutsjes en sjaaltjes voor de momenten dat het haarwerk niet gedragen wordt. “Daarnaast kan ik persoonlijk advies geven over huidverzorging en make-up.” 


Ook mensen met blijvend haarverlies door ziekte óf mensen die een vollere haardos willen omdat ze dat mooi vinden, zijn bij ons aan het juiste adres. Heren worden geholpen door Wim van der Wal.


Goede informatie is doorslaggevend. “Mensen willen vaak een haarwerk van echt haar. Dat kan, maar bij tijdelijk haarverlies is een kunstvezel variant vaak ook een goede optie. Die is minder zwaar, warm en duur, en veel onderhoudsvriendelijker.” Na de eerste afspraak bestelt Margret zo’n zeven tot twaalf haarwerken op zicht. “Daar maken we een keuze uit en dat haarwerk houden wij in reservering totdat die persoon eraan toe is om het te gaan dragen. Dan maken we het helemaal in model en leggen we uit hoe het haarwerk onderhouden moet worden.” Hair & Looks Zaltbommel Care handelt ook de declaratie bij alle zorgverzekeringen af.

Vergoeding

Hair & Looks Zaltbommel is door de zorgverzekeraars gecertificeerd. Dat wil zeggen dat je, wanneer je bij ons een haarwerk koopt, je recht hebt op de wettelijke bijdrage AWBZ. Deze bedraagt in 2022 € 457.50. Mocht je aanvullend verzekerd zijn, dan kan dit bedrag nog oplopen. 
Een verstrekkingsformulier is wel noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen. Dit formulier kun je aanvragen bij je huisarts of specialist. Alle verdere administratieve afhandelingen worden door ons verzorgd.

Voor dames en heren zijn er onzichtbare oplossingen bij dunner haar of bij haarverlies. Ben je niet in staat om langs te komen in onze studio? Maak je geen zorgen. Een behandeling bij jou aan huis of in het ziekenhuis is ook mogelijk. Een intakegesprek is gratis en kan binnen twee dagen plaatsvinden. Wij zijn door de Anko gecertificeerd en helpen met jouw declaratie bij alle ziektekostenverzekeringen. Ook bij de Stichting Geschillen Commissie zijn wij via de Anko aangesloten.

Neem contact op voor meer informatie

Werken volgens Anko richtlijnen

Anko is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars eisen opstelt waaraan een goede leverancier dient te voldoen. Elk jaar controleert Anko aan de hand van een toetsing of de erkende leveranciers aan deze eisen voldoen.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar onderstaand document. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Meer informatie over haarwerken

Hair & Looks Zaltbommel heeft ook mutsen en sjaals

Hair & Looks - Hair & Looks Zaltbommel

 Boschstraat 40 
5301 AE Zaltbommel

KvK 11019111

Privacyverklaring

Contactgegevens

  0418-51 59 49

 

zaltbommel@hairandlooks.nl

Openingstijden

Maandag 13:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 20:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 08:30 - 20:00

Zaterdag 08:00 - 16:00